Ciresata din cirese amare

de iry-gabriela in Bauturi, 2 Iul 2013 | 17394 vizualizari

 

......stiti eu ma cam pregatesc de botez si bineinteles am inceput cu ciresata ,dar pe care am facut-o doar pentru femei un picut mai dulceaga,ca doar suntem femei si trebuie sa fim limpezi la minete cu copii pe langa ,nuuuuuuu?

 

INGREDIENTE

  • cirese amare,
  • zahar,
  • uica de casa si bidoane de plastic(in cazul meu doua)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciresata din cirese amare:

Umplem pentru inceput bidoanele cu cirese ,cam trei sferturi din bidon,dupa care adaugam in fiecare bidon cam 300-400 gr de zahar si lasam 2-3 zile sa se topeasca zaharul ,dupa care adaugam in fiecare bidon cate o cescuta de alcool si lasam apoi sa isi lase zeama prin topirea zaharului cu ciresele.   cand s-a obtinut suficient sirop ,se va scurge din bidon.           

Siropul obtinut se va amesteca cu un litru de tuica .  

Se va adauga tuica sau alcool cat de mult se doreste a fi de tare.

Noi femeile preferam un pic mai slabut dar aromat!   

TIPS-URI

1

cescuta de tuica se va adauga pentru a nu fermenta ciresele prea devreme

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciresata din cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

iry-gabriela 1

02.07.2013, 22:13

gaby

Valclaudia 1

02.07.2013, 22:26

mi-a cam tras cu ochiul ciresata ta. De aceea te intrebam unde stai

Lau 1

02.07.2013, 22:57

tare buna

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Kashmiri Chai, ceai roz indian